Çalışma Oturma İzni

BELEDİYE RUHSATI

Çalışma oturma izni

Yabancı uyruklu kişiler Türkiye de uzun süreli kalmak gerek ticaret yapmak şirket kurmak veya çalışma amalı iseler mutlaka ve mutlaka ilk önce GÖÇ idaresinden ikamet izin belgesi almak zorundadırlar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çalışma amaçlı başvurularda ilk öncelikli asgari 6 aylık ikamet izni şartı aranır çalışma izni başvuruları 1 yıllık olarak değerlendirildiği için yabancı uyruklu kişilerde GÖÇ idaresine başvurularında genelde 1 yıllık için başvurusu yaparlar.

Çalışma Bakanlığından alınan çalışma izni belgesi  aynı zamanda ikamet izni yerine de geçer.

Çalışma izni almak isteyen kişi talebi ile çalışma izni değerlendirilmez. yabancı bakıcı veya yabancı personel  çalıştıracak olan Türkiye de yerleşik Aileler, Firmalar veya Kurumlar neden yabancı personel çalıştırmak istediklerini mantıklı ve gerekçeli olarak ibraz etmek zorundadırlar. Çalışma Bakanlığı yabancı uyruklu kişi çalıştırma taleplerini kendi mevzuatlarına göre inceler uygun gördüğü çalışma izni başvurularını olumlu olarak neticelendirir ve gerekli harçlar yatırıldıktan sonra çalışma izni belgesini düzenler ve ilgili adrese PTT aracılığı ile postalar

Çalışma oturma izni

Etiketler: Çalışma oturma izni, , oturma izni uzatma için gerekli belgeler, çalışma ve oturma izni nasıl alınır, çalışma ve oturma izin belgesi, oturma izni uzatma için gerekli belgeler, bakıcı çalışma izni, yabancı bakıcı çalışma izni nasıl alınır, ev hizmetlerinde yabancı çalıştıracak işveren başvuru dilekçe örneği, çalışma izni uzatma başvuru dilekçesi örneği, yabancı çalışma izni uzatma başvuru formu, yabancı çalışma izni iptal dilekçesi örneği, yabancı uyruklu bakıcı çalışma izni nasıl alınır,

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*