Turistik amaçlı ikamet izni

Yabancıların Türkiyede oturum alabilmeleri GÖÇ idaresinden seçeneği ile yapılabilmektedir. Bu amaçla ikamet izni almak isteyenler kiralık konut veya bir Türk vatandaşının yanında kalmak sureti ile muvafakatnameli başvuru yapabilirler.

Turistik amaçlı ikamet izni
Turistik amaçlı ikamet izni

1 YILLIK TURİSTİK AMAÇLI İKAMET İZİN BELGESİ

1) İkamet İzni Başvuru Formu ( yabancı ve/veya yasal temsilcisi tarafından imzalanmalıdır.)

Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi (kimlik bilgileri ve fotoğrafın bulunduğu sayfa ile işlem gören sayfalar)

2) Dört (4) adet fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş, fonu beyaz ve biyometrik olmalıdır. Aile fotoğrafı, özçekim, tanınmanızı zorlaştıran, güncel olmayan veya siyah-beyaz fotoğrafları sisteme yüklemeyiniz, aksi takdirde ikamet izni belgesi düzenlenmeyecektir)

3) Kalınacak sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olunduğuna dair beyan (Başvuru Formunda beyan edilir. İdare destekleyici belge isteyebilir.)

4) Özel Sağlık Sigortası

5) Türkiye’de ikamet edeceği adres kiralık ise Noter oyalı Kira Kontratosu, Türk vatandaşı yanında kalacak ise Türk Vatandaşının ve Eşinin Noterden Onaylı taahhütnamesi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*