Turistik ikamet izni nasıl alınır

turistik ikamet izni uzatma için gerekli belgeler, turistik ikamet izni için gerekli belgeler, turistik ikamet izni başvurusu nereye yapılır, turistik ikamet izni nasıl alınır

Ülkemize gelip yasal kalış sürelerinin dışında turistik amaçlı ikamet almak isteyen yabancıların bulunduğu illere göre turistik ikamet izni başvuruları kriterlere göre değerlendirilir.

Genelde İstanbul iline gelen yabancılar şehrin güzelliği gördüklerinde daha fazla kalmak için GÖÇ idaresine turistik amaçlı ikamet için başvururlar. Yabancı uyruklu kişinin planlamış olduğu turistik gezi süresinin dışında almak istediği ikamet izni ilk başvuru olarak yabancının başvuru kriterleri uygun ise 1 yıllık ikamet izni olarak değerlendirilebilir.

.

İstanbul ilinde bulunan yabancıların turistik ikamet izni taleplerini ele aldığımızda. İstanbul İli GÖÇ idaresinin bu şehirde bir çok noktada ilçe GÖÇ idaresi Müdürlükleri vardır. Turistik amaçlı ikamet izni GÖÇ idaresi e-randevu sistemine Kısa dönem ikamet izni başvuru seçeneğine giriş yapılarak talep edilir.

ikamet izni talep randevu formunda ilk başvuru seçeneği seçilerek yabancı uyruklu kişinin pasaport bilgileri, şahsi bilgileri ve kalacağı adres doldurulur. Turistik ikamet izni talepleri çok yoğun olduğu için randevular 2-3 ay sonraya verilebilmektedir. İkamet izni randevu formu doldurulur iken yabancı kişinin biyometrik fotoğrafı sisteme taratır kişisel bilgilerini ve adresini yazdığında randevu formuna yaptırmış olduğu özel sağlık sigorta poliçe numarasını kayıt eder e-randevu sitemi hangi güne randevu verecek ise o günü işaretleyip olarak randevu formunu yazdırır.

Yabancı uyruklu kişi GÖÇ idaresi (turistik amaçlı) kısa dönem ikamet izni e-randevu formunu ile birlikte yanında bulundurması gerekli belgeler aşağıda sıralanmıştır.

Kısa dönem Turistik ikamet izni için gerekli belgeler
İkamet İzni Başvuru Formu.
Yabancının Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi
Yabancının Türkiye Cumhuriyeti dış temsilciliklerden alınmış amacına uygun vizesi
Yabancının Dört (4) adet fotoğraf
Yabancının Türkiye’de alacağı sürede yeterli ve düzenli maddi imkana sahip olduğuna dair beyanı başvuru formunda
beyan edilir. İdare destekleyici belge isteyebilir.
Özel sağlık sigortası.

Türkiye’de kısa dönem turistik amaçlı ikamet izni ile kalan yabancılar uzatma işlemleri için GÖÇ idaresinden randevu aldıklarından sonra randevu gününde yanlarında bulundurmaları gerekli belgeler sırası ile listelenmiştir.

Turistik ikamet izni Uzatma başvurusu gerekli belgeler
İkamet İzni Başvuru Formu.
Yabancının Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi.
Yabancının Önceki ikamet izni belgesi.
Yabancının İki (2) adet fotoğrafı.
Yabancının Türkiye’de kalacağı sürede yeterli ve düzenli maddi imkana sahip olduğuna dair beyan ikamet izni başvuru formunda beyan edilir ve GÖÇ İdaresi ayrıca destekleyici belgede isteyebilir.
Yabancının ikamet izni uzatma süresini kapsayan özel sağlık sigortası.

Kısaca yukarıda bahsettiğimiz Yabancıların Türkiye’de kısa dönemli turistik amaçlı ikamet izni nasıl alınır konu başlıklı yazımızın içeriğinde başvurularda aranan şartlar ve gerekli belgeler açıklanmıştır. Ayrıca devamında turistik ikamet iznini uzatmak için gerekli belgeleri sırası ile açıkladık.

Bizler Ozan Kurumsal Danışmanlık olarak ikamet izni belgesi işlemlerinize bilgi aktarımı, Türkiye’de yabancıların çalışma izni işlemleri; Ayrıca girişimci yatırımcı yabancıların mülk alımı, yatırım planları vb konu başlıkları ile vatandaşlık işlemleri hususunda danışmanlık hizmetleri vermekteyiz.

Saygılarımızla
wwww.ozankurumsaldanismanlik.com
Ozan Turan

Summary
Review Date
Reviewed Item
Turistik ikamet izni nasıl alınır
Author Rating
51star1star1star1star1star

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*