Türk Vatandaşı Olma Şartları

BELEDİYE RUHSATI

bir kaç ana başlıkta ele alınabilir.

  • Yabancı uyrukluların Türk vatandaşlığına başvuruları
  • Türk vatandaşı ile evlilik yolu ile Türk vatandaşlığına başvuru şekli
  • Genel koşulların uygulandığı Türk vatandaşlığına başvuru şekli
  • ve İstisnai şekilde Türk Vatandaşlığına başvuru şekli başlıklar altında toplanabilir

Aşağıda yazımızda Türk vatandaşlığına genel başvuru şekli detaylandırılmıştır.

Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancılarda;

  1. a) Kendi milli kanununa, vatansız ise Türk kanunlarına göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmak,
  2. b) Başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye’de kesintisiz beş yıl ikamet etmek,
  3. c) Türkiye’de yerleşmeye karar verdiğini davranışları ile teyit etmek,

ç) Genel sağlık bakımından tehlike teşkil eden bir hastalığı bulunmamak,

  1. d) İyi ahlak sahibi olmak,
  2. e) Yeteri kadar Türkçe konuşabilmek,
  3. f) Türkiye’de kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerin geçimini sağlayacak gelire veya mesleğe sahip olmak,
  4. g) Milli güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmamak,

şartları aranır.

Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancılarda, yukarıda sayılan şartlarla birlikte, taşıdıkları devlet vatandaşlığından çıkma şartı da aranabilir. Bu takdirin kullanılmasına ilişkin esasların tespiti Bakanlar Kurulunun yetkisindedir

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*