Türk Vatandaşlığı Başvuru Şartları 2018

Türk vatandaşlık başvurusu
Türk vatandaşı olma şartları, türk vatandaşlığı için gereken şartlar, türk vatandaşlığı başvuru formu, türk vatandaşlığı başvurusu için gerekli belgeler

TÜRK VATANDAŞLIĞI BAŞVURU Şartları ; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Türk vatandaşı olma konusu ile ilgili mevzuatlar nelerdir, başvuru şartları,  Ne şekilde müracaat edileceği, Konut alarak Türk vatandaşı nasıl olunur ve şartları nedir ?  sorularınıza açıklamalı bilgi yazımızdır.

Türk vatandaşı olmak için gereken başvuru şartları 2018

Vatandaşlık başvuruları Türkiye de çoğunlukla 5 yılını çalışma izni veya ikamet izni ile tamamlamış yabancı uyrukluların Türk vatandaşı olmak için başvuruları olarak gözlenmektedir. Ancak 2017 yılı sonlarına doğru ve 2018 başı itibari ile Türkiye de konut gayrimenkul alarak Türk vatandaşlığına başvuru yapan yabancılarda gözlenmektedir.

Gerek 5 yıllık ikamet izni veya çalışma izni ile Türk vatandaşı olmak isteyenler gerekse de gayrimenkul alarak vatandaşlık başvurusu yapanlarda genel olan iyi ahlak sahipliği, sabıkasızlık, şartları aynı olup, Konut gayrimenkul alarak vatandaş olmak isteyen yabancılarda gayrimenkul değerinin en az 1.000.000 ABD doları olması gerekmektedir.

Türk vatandaşı olmak isteyen yabancıların başvuru şartları

Genel vatandaşlık başvuru şartları

  1. Yabancı uyruklu kişi kendi milli kanununa, eğer vatansız ise Türk kanunlarına göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olması gerekir.
  2. Vatandaşlık başvurusu tarihinden geriye doğru Türkiye’de kesintisiz beş yıl ikamet etmek,
  3. Vatandaşlık başvurusu yapan kişinin Türkiye’de kalıcı olarak yerleşmeye karar verdiğini davranışları ile teyit etmesi  gerekir.
  4. Vatandaşlık başvurusu yapanın genel sağlık bakımından tehlike teşkil eden bir hastalığı bulunmamalıdır.
  5. Vatandaşlık başvurusu yapan kişin iyi ahlak sahibi olması gerekir.
  6. Vatandaşlığa başvuran kişi yeteri derecede Türkçe konuşabilmelidir.
  7. Türkiye’de kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin ekonomik olarak geçimini sağlayacak kadar gelire veya mesleğe sahip olmalıdır.
  8. Başvuru yapan kişinin Milli güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmaması
    şartları aranır.

Türk Vatandaşlığının genel olarak kazanılması için aşağıda yer alan şartları taşıması gerekmektedir.

Yazımız ile ilgili tüm mevzuatı aşağıda yer alan linkimize tıklayarak, tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.

http://www.ozankurumsaldanismanlik.com/wp-content/uploads/2018/04/Türk-Vatandaşlığı-Başvuru-Şartları.pdf

Summary
Review Date
Reviewed Item
Türk Vatandaşlığı Başvuru Şartları 2018
Author Rating
51star1star1star1star1star

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*