Türk vatandaşlığı başvuru

Türk vatandaşlığı başvuru
Türk vatandaşlığı başvuru

Yabancı uyrukluların Türk vatandaşlığı işlemlerinde başvuru şekilleri nelerdir. Bir milyon dolara mülk alan yabancıya Türk vatandaşlığı veya genel olarak beş yıllık ikamet izni ile Türk vatandaşlığına başvuru nasıl yapılır.

Türk vatandaşlığı başvuru
Türk vatandaşlığı başvuru

Türkiyede yabancı uyrukluların Türk vatandaşlığına başvurularının nere yapılacağı ve gerekli evrakların neler olduğu bu yazımızda tüm sorularınıza cevap bulabileceksiniz. Türk vatandaşı olmak istiyorum ama nereye başvuru yapacağım aranan şartlar nedir gibi aşağıdaki sorularınızı yazdık ve cevapladık.

Yabancıların Türk vatandaşlığı başvuru soruları ve cevaplarımız.

SORU: Türk vatandaşı başvurusu için yabancının kaç yaşında olması lazım?

CEVAP:Türk vatandaşı olmak isteyen yabancı kişi reşit yaşta olmalıdır.

SORU : Türk vatandaşlığına başvurmak için Türkiyede kaç sene kalmak lazım ?

CEVAP: Yabancı uyruklu kişilerin Türkiyede 5 yıl kesintisiz ikamet izinli olarak kalıp daha sonra 6 ıncı yılında Türk vatandaşlığına başvuru yapabilirler.

SORU: Yabancıların ikamet izin belgesi ile başvuru yaptıklarında en fazla yurt dışında ne kadar kalabilirler.

CEVAP: Yabancı uyruklu kişi Türkiye de ikamet izin belgesi ile bulunduğu 5 yılın toplamında yurt dışında toplam 180 günden fazla kalmamaları gerekir.

SORU :

CEVAP: Türkiyede bir milyon ABD doları değerinde taşınmaz konut veya bina alanlar Türk vatandaşlığına başvuru yapabilirler.

SORU: Türkiyede şirket açarak vatandaş olabilirmiyim?

CEVAP: Yabancı uyruklu kişilerin Türk vatandaşı olmak için başvurularında şirket kurarak başvuru yapabilmeleri seçeneği yoktur.

SORU : Türkiyede ne kadar yatırım yaparsam vatandaş olurum?

CEVAP: Yabancıların Türkiyede yatırım yaparak vatandaş olabilmeleri seçeneği mevzuatlara göre asgari 2.000.000 ABD dolarıdır.

SORU : Türk vatandaşlık başvurusu yapmak istiyorum bankada ne kadar param olmalıdır ?

CEVAP: Yabancıların Türk vatandaşlığına başvurularında istisnai vatandaşlık başvurusu maddesi ile Türkiyede Bankada 3.000.000 ABD doları vadesi hesap açan ve bu parayı 3 yıl bozdurmayacağını taahhüt eden yabancılar Türk vatandaşlığına başvuru yapabilirler.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerine yapılan başvurularda yönetmeliklerde detaylı olarak açıklanmıştır ve bu belgeler gerek bizim yayınlarımızda  gerekse de Nüfus Vatandaşlık Müdürlüğünün yayınlarında bulunmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*