Türk vatandaşlığı için gerekli belgeler

Türk vatandaşlığı için gerekli belgeler
Türk vatandaşlığı için gerekli belgeler

Türk vatandaşlığı başvurusu için hazırlanan belgeler ve aranan şartlar; Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğü nün yabancıların Türk vatandaşlığını hak kazanmaları işlemleri yönetmeliklerindeki kriterler ile belirlenmiştir. Türk vatandaşlığı nasıl alınır sorularınıza cevaplar bu yazımızda açıklanmıştır.

Türk vatandaşlığı için gerekli belgeler

Türk vatandaşlığı için gerekli belgeler

Yabancıların Türk Vatandaşlığına başvurularda genel olarak istenilen belgeler

Başvuru dosyasına eklenecek evraklar 

Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen ve başvuru için gerekli şartları taşıyan yabancı adına müracaat makamlarınca aşağıda belirtilen belgelerden oluşan vatandaşlık dosyası düzenlenir ve yabancı hakkında inceleme ve araştırma yapılmak üzere Vatandaşlık İnceleme ve Araştırma Komisyonuna havale edilir:
Vatandaşlık isteği belirten form dilekçe
Hangi devlet vatandaşı olduğunu gösterir pasaport veya benzeri belge, vatansız ise buna ilişkin usulüne göre onaylanmış belgenin noter tasdikli Türkçe tercümesi,
Tescile esas olacak şekilde tüm kimlik bilgilerini gösteren usulüne göre onaylanmış belgenin noter tasdikli Türkçe tercümesi,
Medeni hal belgesi ve evli ise evlenme belgesi, boşanmış ise boşanma belgesi, dul ise eşine ait ölüm belgesi (Usulüne göre onaylanmış belgelerin noter tasdikli Türkçe tercümeleri),
Evli ise eş ve çocuklarının aile bağını kanıtlayan nüfus kayıt örneği veya benzeri belge (Usulüne göre onaylanmış belgelerin noter tasdikli Türkçe tercümeleri),
Varsa Türk vatandaşı olan birinci ve ikinci derece yakınlarına ait müracaat makamlarınca sistemden alınan nüfus kayıt örneği,
Genel sağlık bakımından çevresi ve toplum sağlığı açısından tehlike teşkil edecek bulaşıcı bir hastalığı bulunmadığına dair resmi sağlık kurumlarından alınacak rapor,
Toplumsal yaşama uyum sağlayabilecek düzeyde Türkçe konuşabildiğini gösteren Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınan belge veya Türkiye’de herhangi bir eğitim kurumunda öğrenim gördüğünü gösteren belge,Tür
kiye’de kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerin geçimini sağladığına ilişkin mesleğini ve gelirini ispatlayan çalışma izni, vergi levhası ve benzeri belge veya birinci derece yakınlarının geçimlerini sağladıklarına ilişkin taahhüt belgesi,
Başvuru tarihinden geriye doğru yabancı soylular için beş yıl, Türk soylular için iki yıl Türkiye’de kesintisiz ikamet ettiğine dair İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenmiş giriş çıkışları gösterir belge,
Başvuru tarihinden itibaren ileriye doğru en az üç aylık ikamet tezkeresi,
Herhangi bir suçtan yargılanmış ise buna ilişkin mahkeme kararı,
Hizmet bedelinin Maliye veznesine yatırıldığını gösterir makbuz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*