Vatandaşlık başvurusu istanbul

Vatandaşlık başvurusu istanbul
Vatandaşlık başvurusu İstanbul

Yabancı uyruklu kişilerin İstanbul da Türk vatandaşlığın başvurusu işlemlerinde aranan şartlar ve başvuru şekilleri, Türkiye de vatandaşlık başvurusu için öncelikle GÖÇ idaresinden mülkiyede dayalı yani 1.000.000 dolarlık taşınmaz konut veya bina mülk alarak başvuru süreci için j bendinden ikamet izni belgesi almaları gerekir.

Vatandaşlık başvurusu İstanbul

Vatandaşlık başvurusu İstanbul

Daire konut mülk alarak vatandaşlık başvurusu sürecinde alınacak mülkün  en az bir milyon dolar değerinde olması gerekir. Göç idaresinden alınan ikamet izin belgesi ile birlikte ilgili Tapu Müdürlüğündeki işlemler neticelendiğine Nüfus ve Vatandaşlık İstanbul İl Müdürlüğüne Türk vatandaşlığı başvurusu için evraklar hazırlanır ve başvuru yapılır.

Türkiye’de ev alan

Gayrimenkul alımı ile Yabancı uyrukluların Türk Vatandaşlığına geçiş imkanı doğmuştur. 1.000.000 $ konut, daire vb gayrimenkul alan yabancılar yapabilmektedirler.

Türk vatandaşlığına başvuru yapacak yabancı uyruklu kişlerin istanbulda başvuru makamı ve gerekli dokümanlara http://www.istanbulnvi.gov.tr/vatandaslik-islemleri linkinden ulaşabilirsiniz ayrıca yabancıların hazırlayacağı evraklar ve başvuru formuna aşağıda ulaşabilirsiniz.

Türkiye’den

Ülkemizin bir çok şehrinde yabancı uyruklulara konut satışı hız kesmeden artarak devam etmektedir.
Yabancılar özellikle körfez ülkelerinden gelen yabancı uyruklular konut alımında en fazla talebi oluşturmaktadırlar. Konut alan yabancılar ülkemizde oturum ikamet izni hakkına kavuşmaktadır.

Türk vatandaşlığına başvuru

Bu mevzuat ile ilgili detay aşağıda özetlenmiştir

Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılması, başvuru için gerekli belgeler ve yapılacak işlemler (1) MADDE 20 –
(1) Kanunun 12 nci maddesinde sayılan hallerde yabancı, istisnai olarak Türk vatandaşlığını kazanabilir. (2) (Ek: 12/12/2016-2016/9601 K.)
(1) Aşağıdaki şartlardan herhangi birini sağlayan yabancı, Kanunun 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında Bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulu kararı ile Türk vatandaşlığını kazanabilir:
a) En az 2.000.000 Amerikan Doları tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiği Ekonomi Bakanlığınca tespit edilen,
b) En az 1.000.000 Amerikan Doları tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen,
c) En az 100 kişilik istihdam oluşturduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca tespit edilen,
ç) En az 3.000.000 Amerikan Doları tutarında mevduatı üç yıl tutma şartıyla Türkiye’de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca tespit edilen,
d) En az 3.000.000 Amerikan Doları tutarında Devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın aldığı Hazine Müsteşarlığınca tespit edilen.
e) En az 1.500.000 Amerikan Doları tutarında gayrimenkul yatırım fonu katılma payı veya girişim sermayesi yatırım fonu katılma payı aldığı ve üç yıl süre ile elinde tuttuğu Sermaye Piyasası Kurulunca tespit edilen
(3) Türk vatandaşlığını istisnai olarak kazanmak isteyen yabancı hakkında Bakanlığın yazılı talimatı üzerine müracaat makamlarınca aşağıda belirtilen belgelerden oluşan dosya düzenlenir:
a) İsteği belirten form dilekçe.
b) Kişinin hangi devlet vatandaşı olduğunu gösteren pasaport veya benzeri belge, vatansız ise temininin mümkün olması halinde buna ilişkin belge.
12/12/2016 tarihli ve 2016/9601 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki Yönetmeliğin 1 inci maddesiyle, bu maddeye birinci fıkrasından sonra gelmek üzere (2) numaralı fıkra eklenmiş ve mevcut fıkralar buna göre teselsül ettirilmiştir.
c) Medenî hal belgesi ve evli ise evlenme belgesi, boşanmış ise boşanma belgesi, dul ise eşine ait ölüm belgesi.
ç) Kişinin kimlik bilgilerini gösteren doğum belgesi veya nüfus kayıt örneği gibi belge ve evli ise eş ve çocuklarının aile bağını kanıtlayan nüfus kayıt örneği veya benzeri belge.
d) Türk vatandaşı birinci veya ikinci derece yakınları varsa bu kişilere ait müracaat makamlarınca sistemden alınan nüfus kayıt örneği.
e) Kişinin doğum tarihinin ay ve günü bulunmuyorsa, doğum tarihinin tamamlanması için ülkesinin yetkili makamlarından alınmış belge, belgenin temin edilememesi halinde ise 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 39 uncu maddesi gereğince işlem yapılmasını kabul ettiğine dair imzalı beyanı.
f) Hizmet bedelinin Maliye veznesine yatırıldığını gösteren makbuz.
(4) Tamamlanan dosya karar alınmak üzere Bakanlığa gönderilir.
(5) Kanunun 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentlerine göre vatandaşlığa alınacak kişilerin müracaatları, gerekli görülen hallerde Bakanlıkça alınır ve üçüncü fıkrada belirtilen belgelerden oluşan dosya düzenlenir. (Ek: 12/12/2016-2016/9601 K.) İkinci fıkrada belirtilen parasal değerlerin belirlenmesinde, tespit tarihindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının efektif satış kuru esas alınır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*